ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ

  • Τι περιλαμβάνουν;
  •   
  •   
  •   

Τι περιλαμβάνουν;

αφρός πολυουρεθάνης

Στην ομάδα των δομικών υλικών περιλαμβάνονται υλικά που είναι βασικά για τη μεγάλη πλειοψηφία των κατασκευών, όπως είναι τα τσιμέντα της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ και άλλα προϊόντα που ενώ δεν είναι βασικά, ή είναι “αόρατα” εκ πρώτης όψεως, η χρήση τους βοηθάει στη βελτίωση της ποιότητας των κατασκευών.

Τέτοια προϊόντα είναι οι ίνες πολυπροπυλενίου, οι οποίες, προστιθέμενες στα κονιάματα, λειτουργούν ως οπλισμός εξουδετερώνοντας την τάση για ρηγμάτωση. Παρομοίως και τα αστάρια των κονιαμάτων, τα οποία βοηθούν στην πρόσφυση, στη σταθεροποίηση του υποστρώματος και στη χρωματική ομοιομορφία της τελικής επιφάνειας.

Τα υλικά ελαφροσκυροδεμάτων που αναμιγνυόμενα με τσιμέντο δίνουν ελαφροσκυροδέματα χαμηλού βάρους, με θερμομονωτικές ικανότητες, ανάμεσα στα άλλα, είναι κατάλληλα για τη διαμόρφωση κλίσεων. Ακόμη, υπάρχουν και τα γεωσυνθετικά υλικά που μπορούν να ενισχύσουν, να διαχωρίσουν και να φιλτράρουν το έδαφος, ενώ είναι κατάλληλα για εφαρμογές τόσο στην οδοποιία όσο και στη διαμόρφωση κήπων γύρω από κτίρια ή και στις ταράτσες τους!

 

ελαφροσκυρόδεμα χρήση δομικών υλικών

Επιπλέον, σε αυτή την κατηγορία θα βρούμε τους αφρούς πολυουρεθάνης και άλλα σφραγιστικά και συγκολλητικά, τα οποία βοηθούν στην αντιμετώπιση προβλημάτων στους αρμούς και σε όλα τα δύσκολα σημεία του κτιρίου όπου απαιτείται εξασφάλιση σίγουρης συναρμογής, ακόμη και διαφορετικών υλικών. Έτσι, όχι τυχαία, οι αφροί προτιμώνται πολλές φορές σε εφαρμογές θερμοπρόσοψης και συμπληρούμενοι από τα κατάλληλα παρελκόμενα, όπως είναι τα γωνιόκρανα, εξασφαλίζουν εφαρμογές που θα αντέξουν στον χρόνο και τα καιρικά φαινόμενα.

Τέλος, η κατηγορία ολοκληρώνεται με τα εναλλακτικά τούβλα πορομπετόν που, αντικαθιστώντας τα παραδοσιακά κεραμικά, προσδίδουν ταχύτητα κατά την κατασκευή, θερμομονωτικές ιδιότητες στους τοίχους και μειωμένα σταθερά φορτία στα κτίρια.