Νέα συνεργασία με την εταιρεία συστημάτων πλαστικών σωλήνων Kouvidis

Η προμήθεια αξιόπιστων και τεχνικά προηγμένων λύσεων στην κατασκευή αποτελεί κυρίαρχος σκοπός της δράσης της Domos. Με προσήλωση σε αυτό τον στόχο, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την έναρξη της συνεργασίας με την εταιρεία Kouvidis.

 

Γνωστή για τη δραστηριότητά της από το 1979, η εταιρεία Kouvidis αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παραγωγής συστημάτων πλαστικών σωλήνων. Αυτό όμως που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η εξειδίκευση στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την παραγωγή σωλήνων και εξαρτημάτων για την προστασία καλωδίων, την αποχέτευση και την αποστράγγιση.

 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, θα υπάρχουν πλέον διαθέσιμες οι σειρές προϊόντων GEOSAN, GEODRAIN & GEOSUB, σε διαμέτρους και μήκη για κάθε είδους κατασκευή.

 

Σειρές προϊόντων GEOSAN, GEODRAIN & GEOSUB

GEOSAN: Άκαμπτος σωλήνας


Οι σωλήνες διπλού δομημένου τοιχώματος GEOSAN σχεδιάστηκαν το 2012 και παρουσιάστηκαν από την Kouvidis στην ελληνική αγορά το 2013. Αποτελούν μια εναλλακτική, ασφαλέστερη και πιο οικονομική λύση έναντι των σωλήνων αποχέτευσης PVC και τσιμέντου.

 

Παράγονται με τη μέθοδο της συνεκβολής (co-extrusion) από ειδικά σταθεροποιημένες πρώτες ύλες πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας (HDPE). Παράλληλα, διαθέτουν δύο τοιχώματα, ένα κυματοειδές εξωτερικό και ένα λείο εσωτερικό και διατίθενται με ακαμψία δαχτυλιδιού SN4 και SN8.

 

Ένα βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι ικανοποιούν πλήρως το πολύ αυστηρό πρότυπο εφαρμογής ΕΝ 13476-3 που αφορά τους σωλήνες αποχέτευσης δικτύου χωρίς πίεση. Η χρήση του συγκεκριμένου είναι υποχρεωτική στην Ελλάδα.

 

Προορίζονται για εφαρμογές στην αποχέτευση λυμάτων σε αποχετευτικά δίκτυα καθώς και την αποστράγγιση των ομβρίων υδάτων σε οδικά δίκτυα. Επίσης, είναι κατάλληλοι και για μια πληθώρα εφαρμογών αποχέτευσης ελεύθερης ροής όπως αεροδρόμια, τούνελ, πάρκινγκ, δομικά έργα, κ.α.


GEODRAIN: Διάτρητος άκαμπτος σωλήνας


Ο αποστραγγιστικός σωλήνας GEODRAIN παράγεται σε κουλούρες των 50m με ακαμψία δαχτυλιδιού SN4 και SN8. Είναι διπλού δομημένου τοιχώματος και είναι συμμετρικά διάτρητος στις 3600.

 

Το εξωτερικό του τοίχωμα είναι κυματοειδές, ώστε να διευκολύνει την τοποθέτησή του, ακολουθώντας τη μορφολογία του εδάφους. Επιπλέον, το εσωτερικό του είναι λείο με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται η βέλτιστη ταχύτητα απορροής των υδάτων.

 

Η φόρτωση και μεταφορά του γίνεται εύκολα λόγω του χαμηλού του βάρους ενώ κόβεται γρήγορα με τη χρήση επαγγελματικών εργαλείων. Η Kouvidis είναι η μοναδική 100% ελληνική εταιρεία που διαθέτει αυτή την τεχνολογία διάτρησης σε σωλήνες διπλού τοιχώματος.


Το ακριβές πεδίο εφαρμογής τους είναι η αποστράγγιση υπεδάφους σε όλους τους τύπους οικιακών κτιρίων (περιμετρικές αποστραγγίσεις). Επιπλέον, περιλαμβάνονται γήπεδα και περιβάλλοντες χώροι, βιομηχανικές και εμπορικές εφαρμογές, φωτοβολταϊκά πάρκα, γεωργικές εφαρμογές, ΧΥΤΑ, ΧΑΔΑ και οδικά δίκτυα (επαρχιακοί δρόμοι).


GEOSUB: Άκαμπτος σωλήνας με χρωματική σήμανση

 

Ο σωλήνας GEOSUB είναι ουσιαστικά το μικρό «αδελφάκι» του σωλήνα GEONFLEX.

 

Ανήκει στην οικογένεια σωλήνων διπλού δομημένου τοιχώματος και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της Kouvidis στα συστήματα σωλήνων για την προστασία και διαχείριση καλωδίων σε υπόγεια δίκτυα.

 

Παρουσιάστηκε το 2014 με σκοπό να καλύψει ανάγκες με μικρότερες μηχανικές απαιτήσεις. To 2017 γνωστοποιήθηκε η 2η γενιά, που περιλαμβάνει ένα τρίτο ανεξάρτητο στρώμα. Στην ουσία αποτελεί χρωματική σήμανση, η οποία διευκρινίζει το πεδίο εφαρμογής του (προστασία ισχυρών/ασθενών ρευμάτων) αναβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο το έργο του εγκαταστάτη και του μελετητή.

 

Ο GEOSUB μπορεί να εφαρμοστεί σε υπόγεια δίκτυα ενέργειας και τηλεπικοινωνιών (αυτοκινητόδρομοι, οδικά δίκτυα, σήραγγες κ.α), έργα αστικής ανάπτυξης (πεζοδρομήσεις, διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων, κ.α.), έργα ΑΠΕ (φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα) και κατασκευαστικά έργα (βιομηχανικά/εμπορικά κέντρα, συγκροτήματα κατοικιών, κ.α.).

 

Further Reading: Συνεργασία της Domos με την κορυφαία εταιρεία χρωμάτων Vivechrom

Η Domos είναι περήφανη για τη συνεργασία με την Kouvidis μέσω της οποίας κάθε πελάτης θα μπορεί να επιλέξει λύσεις που καλύπτουν όλο το εύρος των κατασκευών. Από μικρά οικιακά projects μέχρι μεγάλα έργα υποδομής, οι προτάσεις της θα καταφέρουν να διασφαλίσουν το σωστό αποτέλεσμα, τη διάρκεια και την κατασκευαστική ποιότητα.