Τι είναι η υαλοσανίδα και πού χρησιμοποιείται;

Ανερχόμενη λύση στην πλήρωση εξωτερικής τοιχοποιίας, η υαλοσανίδα (γνωστή στα Αγγλικά ως sheathing board), είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος προστασίας έναντι των εξωτερικών συνθηκών και της αυξημένης υγρασίας.

Συνεχίστε την ανάγνωση και ενημερωθείτε σε βάθος για την υαλοσανίδα και τη χρήση της, τις ιδιότητες που την ξεχωρίζουν, καθώς και αν αξίζει να την επιλέξετε έναντι της τσιμεντοσανίδας.

 

Υαλοσανίδα - τι είναι και πού χρησιμοποιείται αυτό το υλικό;

Η υαλοσανίδα είναι μια πρωτοποριακή γυψοσανίδα υψηλών προδιαγραφών που περιέχει ειδικά πρόσθετα για μεγαλύτερη αντοχή σε υγρασία και μούχλα.

Όσον αφορά τη χρήση της υαλοσανίδας, αυτή προτείνεται σε περιοχές που απαιτούν υψηλή αδιαπερατότητα, δηλαδή αντοχή σε υγρασία και αέρα.

Σύμφωνα με τη Saint-Gobain, παγκόσμιο ηγέτη στα δομικά και κατασκευαστικά υλικά, η υαλοσανίδα «αποτελεί την τέλεια λύση υλικού πλήρωσης για εξωτερική τοιχοποιία ξηράς δόμησης».

τι είναι η υαλοσανίδα και που χρησιμοποιείται

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Χώρισμα με Γυψοσανίδα - Γιατί να το προτιμήσετε!

 

Ποιες είναι οι ιδιότητες της υαλοσανίδας που την καθιστούν εξαιρετική επιλογή;

Η υαλοσανίδα είναι κατασκευασμένη από πυρήνα γύψου & ίνες διαφορετικής κρυσταλλικής δομής, αμφίπλευρα επενδεδυμένη με υαλούφασμα ειδικής επεξεργασίας.

Η επικάλυψη με το υαλόνημα αυτό, το οποίο ενσωματώνεται φυσικά στον πυρήνα του γύψου εξασφαλίζοντας ισχυρούς δεσμούς, διαμορφώνει μία συμπαγή πλάκα υψηλής συνοχής και στιβαρότητας.

Με τον τρόπο αυτό, η υαλοσανίδα αποκτά τις παρακάτω ιδιότητες:

  • κορυφαίες επιδόσεις στις εξωτερικές συνθήκες και τους υγρούς χώρους
  • ιδιαίτερη ανθεκτικότητα στην υπεριώδη ακτινοβολία
  • πιο ελαφριά από την κλασική τσιμεντοσανίδα
  • εύκολη στη χάραξη, που σημαίνει καλύτερος χειρισμός αλλά και καθαριότητα στο εργοτάξιο
  • εξαιρετική αεροστεγανότητα

 

ιδιότητες της υαλοσανίδας

 

Τσιμεντοσανίδα ή υαλοσανίδα; Τι να προτιμήσω;

Σε χώρους με αυξημένη υγρασία όπως το μπάνιο, η τσιμεντοσανίδα αποτελεί κλασική, πλέον, λύση.

Την εμφάνισή της έχει ωστόσο κάνει τα τελευταία χρόνια η υαλοσανίδα, στην οποία τόσο ο τεχνίτης όσο και ο τελικός πελάτης βρίσκει ολοκληρωμένες λύσεις στο κατασκευαστικό του πρόβλημα κάτω από μία «στέγη».

Πιο αναλυτικά, η υαλοσανίδα, είτε συνεργαζόμενη με απλή γυψοσανίδα είτε με την ιδιαίτερα ανθεκτική γυψοσανίδα ανάρτησης βαρών Habito Forte, και σε συνδυασμό με τα κατάλληλα θερμομονωτικά υλικά, δίνει λύσεις σε κάθε πρόβλημα υγρασίας ή απαίτηση εξωτερικής τοιχοποιίας με τοίχο ελάχιστου βάρους, αποδίδοντας:

  • θερμομόνωση
  • αντοχή στην φωτιά
  • ηχομόνωση
  • αντοχή στην κρούση

Επιπλέον, αποτελεί κατάλληλο υπόστρωμα για επικόλληση πλακιδίων.

Το τι θα προτιμήσετε εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες της δικής σας κατασκευής, χωρίς να υπάρχει μία λύση που με σιγουριά θα λέγαμε ότι υπερτερεί έναντι της άλλης.

Επικοινωνήστε με τη DOMOS και το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα χαρεί να σας βοηθήσει ώστε να καταλήξετε στην πιο συμφέρουσα επιλογή για τις δικές σας ανάγκες.

 

διαφορές υαλοσανίδας και τσιμεντοσανίδας

 

Διαβάστε επίσης: Tσιμεντοσανίδα: Πλεονεκτήματα & Μειoνεκτήματα

 

Γιατί να επιλέξω την υαλο-ινοπλισμένη γυψοσανίδα Glasroc-Χ;

Η υαλο-ινοπλισμένη γυψοσανίδα Glasroc-X είναι μία καινοτόμα γυψοσανίδα, η οποία παρέχει μέγιστη αντίσταση στην υγρασία (κατηγορία Η1), τη μούχλα και τη φωτιά (κατηγορία Α1) και επιπλέον είναι ανθεκτική στην ηλιακή ακτινοβολία.

Αποτελεί ιδανικό υπόστρωμα για Συστήματα Εξωτερικής Θερμοπρόσοψης (ETICS), ενώ επιπλέον μπορεί και να επιχρισθεί ακριβώς όπως η τσιμεντοσανίδα.

Ο εξωτερικός οπλισμός της αποτελείται από υαλούφασμα και όχι από χαρτί και η κατεργασία που έχει υποστεί την καθιστά ανθεκτική στις καιρικές συνθήκες, χωρίς επένδυση ή βάψιμο για 12 μήνες.

Γι' αυτόν τον λόγο αποτελεί το τέλειο υλικό πλήρωσης τοιχοποιίας που είτε βρίσκεται στην εξωτερική όψη του κτιρίου, είτε σε χώρους υψηλών απαιτήσεων σε υγρασία και αντοχή (για παράδειγμα σε χαμάμ).

Παράγεται στην Ελλάδα σε διάσταση 1200 Χ 2400 χιλιοστά, σε πάχος 12,5 χιλιοστών από την  Saint-Gobain Ελλάδος.

Το σύστημα της Glasroc-X, συμπληρώνεται με κατάλληλο στόκο αρμού και επιφανείας, ταινία, συνεργαζόμενο υλικό στεγανοποίησης και ειδικό σκελετό για περιπτώσεις πιστοποιημένων κατασκευών υψηλών απαιτήσεων.

Ως υπόστρωμα, η Glasroc-X, συνεργάζεται αρμονικά με υλικά Θερμοπρόσοψης από την άλλη εταιρεία του ομίλου της Saint-Gobain, την Weber.

Για οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με την υαλο-ινοπλισμένη γυψοσανίδα Glasroc-X αλλά και όλα τα συστήματα ξηράς δόμησης, η κατάρτιση και η τεχνογνωσία DOMOS θα σας δώσουν τη λύση που χρειάζεστε.