Στεγανοποίηση με επαλειφόμενα υλικά – Η ιδιαίτερη περίπτωση του Unolastic

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με υγρασία στο ταβάνι, η στεγανοποίηση ταράτσας είναι η λύση που χρειάζεστε.

Ποιο είναι, όμως, το κατάλληλο υλικό στεγανοποίησης;

Είναι η μόνωση ταράτσας με επαλειφόμενα υλικά η ιδανική επιλογή κι αν ναι, τι πρέπει να προσέξετε κατά την εφαρμογή τους;

Συνεχίστε την ανάγνωση και μάθετε τα πάντα γύρω από τα επαλειφόμενα υλικά στεγανοποίησης ταρατσών από τους ειδικούς της DOMOS.

 

Πότε η ταράτσα χρειάζεται στεγανοποίηση;

Τα υλικά στεγάνωσης δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται μόνο εκ των υστέρων, αφού παρατηρήσουμε το πρόβλημα.

Όταν εμφανιστούν οι πρώτες ενδείξεις, όπως κίτρινα σημάδια υγρασίας στους τοίχους και το ταβάνι, χρειάζεται άμεση παρέμβαση όχι μόνο όσον αφορά την ίδια τη μόνωση αλλά και προστασία των τοίχων εξωτερικά πριν ξαναβαφτούν οι εσωτερικές επαφάνειες.

Συνεπώς, η μόνωση ταράτσας με επαλειφόμενα υλικά καλό είναι να γίνεται και για προληπτικούς λόγους – καλή στεγάνωση και θερμοπρόσοψη σημαίνει εξοικονόμηση χρημάτων για θέρμανση αλλά και ψύξη, καθώς και γενικότερη ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου.

 

μόνωση ταράτσας με επαλειφόμενα υλικά

 

Διαβάστε επίσης: Η καλύτερη θερμοπρόσοψη για κάθε ανάγκη!

 

Επαλειφόμενα υλικά στεγανοποίησης – η λύση που χρειάζεστε

Τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνιση τους πολλά έτοιμα προς χρήση επαλειφόμενα υλικά στεγάνωσης ακρυλικής, πολυουρεθανικής ή υβριδικής βάσης, τα οποία είναι εύκολα τόσο στην εφαρμογή όσο και στη συντήρησή τους, και γι' αυτό απευθύνονται τόσο στους τεχνίτες όσο και στην αγορά DIY.

Στην πλειοψηφία τους, τα επαλειφόμενα υλικά στεγανοποίησης έχουν λευκό ή γκρι χρώμα, το οποίο βοηθά στην ανάκλαση της θερμικής ακτινοβολίας και έτσι, ως έναν βαθμό, προστατεύουν και από τη ζέστη το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τους παραγωγούς, τα επαλειφόμενα στεγανωτικά υλικά έχουν καλή αντοχή στον χρόνο που μπορεί ανάλογα με το υλικό και τον τρόπο εφαρμογής να φτάσει και να ξεπεράσει τα 10 χρόνια, καθώς και καλή απόδοση όσον αφορά τα λιμνάζοντα νερά.

 

 

Πώς γίνεται η μόνωση ταράτσας με επαλειφόμενα υλικά;

Οι επαγγελματίες που εφαρμόζουν ασφαλτικό γαλάκτωμα και λοιπά στεγανωτικά ταρατσών ακολουθούν τα εξής βήματα:

  1. Καθαρίζουν την ταράτσα από σκόνες
  2. Επισκευάζουν τυχόν ρωγμές
  3. Περνούν την επιφάνεια με αστάρι για καλύτερη πρόσφυση των υλικών στεγάνωσης
  4. Περνούν την πρώτη στρώση από το επαλειφόμενο υλικό και βυθίζουν σε αυτό ένα ειδικό ύφασμα οπλισμού όταν η επιφάνεια είναι μεγάλη
  5. Συνήθως την επόμενη ημέρα περνούν τη δεύτερη στρώση

Ενδέχεται το συνεργείο να χρειαστεί να περάσει περισσότερες στρώσεις από τα υλικά στεγάνωσης, ειδικά σε περιπτώσεις όπου η επιφάνεια είναι αρκετά ανώμαλη και οι δύο στρώσεις δεν είναι αρκετές για να την καλύψουν.

Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να επενδύσετε στους κατάλληλους επαγγελματίες, με εμπειρία και τεχνογνωσία, ώστε να γίνει προσεκτική εφαρμογή και τήρηση των προτεινόμενων καταναλώσεων ανά τετραγωνικό και έτσι η μόνωση ταράτσας με επαλειφόμενα υλικά να σας καλύψει για χρόνια.

 

επαλειφόμενα υλικά για μόνωση ταράτσας

 

Μάθετε περισσότερα: Τι μόνωση να κάνω στην ταράτσα;

 

Unolastic – Ένα υλικό στεγανοποίησης με πολλαπλά οφέλη

Το Unolastic της Index είναι ένα ευέλικτο ελαστομερές ασφαλτικό γαλάκτωμα, βάσης νερού, για στεγανοποίηση γρήγορα και αξιόπιστα.

Παράγεται από την ανάμιξη ειδικών ελαστικών ρητινών, εμπλουτισμένης ασφάλτου και κόκκων χαλαζία, χαρακτηριστικά που το καθιστούν εξαιρετική λύση σε πλήθος περιπτώσεων.

 

Πώς χρησιμοποιείται το ασφαλτικό γαλάκτωμα Unolastic;

Στις μικρές επιφάνειες, εφαρμόζεται με βούρτσα ως έχει, ενώ στις μεγάλες (μεγαλύτερες των 10 μ2), προτείνεται να οπλίζεται με ειδικό υαλούφασμα.

Λόγω της παχύρευστης σύστασής του που αφήνει μια τραχιά επιφάνεια, δημιουργεί τέλειο υπόστρωμα για επικάλυψη με πλακάκια ή άλλα υλικά.

Το ίδιο το υλικό έχει υψηλή ελαστικότητα και προσφύεται σταθερά στα δομικά στοιχεία που εφαρμόζεται (όταν και αυτά είναι σταθερά και καθαρά), δημιουργώντας έναν ασφαλή, στεγανό δεσμό με αυτά τα στοιχεία, που μπορεί να είναι σκυρόδεμα ή τσιμεντοκονία (συνηθέστερα), αλλά και μέταλλο, γυψοσανίδες, πολυστερίνες και άλλα.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το ίδιο, άριστο αποτέλεσμα, τόσο σε οριζόντιες, όσο και σε κατακόρυφες επιφάνειες, από τα θεμέλια ως τους εξώστες (μπαλκόνια, περβάζια) και την ταράτσα ενός κτηρίου, αλλά και εσωτερικά, στα μπάνια για παράδειγμα.

Είναι το τέλειο υλικό ακόμη και ως συμπληρωματικό άλλων υλικών στεγάνωσης, για την στεγάνωση λεπτομερειών (προεξοχών, υδροροών, συναρμογή σιφωνιών ταράτσας με την υπόλοιπη στεγάνωση που μπορεί να είναι κατασκευασμένη με ασφαλτόπανο για παράδειγμα).

 

ασφαλτικό γαλάκτωμα για στεγανοποίηση ταράτσας

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Στεγανοποίηση υπογείων τοιχίων & πλακών σκυροδέματος με Penetron

 

Μόνωση με Unolastic σε εξώστες – μπαλκόνια

Ειδικά στα παλιά μπαλκόνια, που ήταν κατασκευασμένα με δάπεδο μωσαϊκό, συχνά συμβαίνει να αλλοιώνεται η κλίση τους, ή να ραγίζουν με το πέρασμα των χρόνων. Το νερό που περνάει από το δάπεδο ή το περιμετρικό τοιχείο, προκαλεί εξωτερικές ρηγματώσεις που οδηγούν σε πτώση κομματιών σοβά και νομικά προβλήματα σε περίπτωση ατυχήματος, για τις οικοδομές.

Αυτό το πρόβλημα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται μόνο στο σημείο της εμφάνισής του (εξωτερικά στο τοιχείο) αλλά και στο σημείο που αποτελεί την αιτία (εσωτερικά στο δάπεδο και το τοιχείο).

Για την στεγάνωση εσωτερικά, λοιπόν, και την αποκατάσταση των κλίσεων, το Unolastic αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο υλικό βάσης, αφού μπορεί εύκολα να γεφυρώσει τις όποιες ρηγματώσεις αλλά και να στεγανοποιήσει όλα τα δύσκολα σημεία.

Εναλλακτικά (και συμπληρωματικά), η στεγάνωση μπορεί να γίνει, στα μεγάλα μπαλκόνια με ένα ειδικό αυτοκόλλητο ασφαλτόπανο, της ίδιας εταιρείας (Index), το Selftene, χρησιμοποιώντας το Unolastic μόνο στα δύσκολα σημεία.

Έτσι εξασφαλίζεται η στεγανότητα του δαπέδου του μπαλκονιού και μετά μπορούν να στρωθούν πλακάκια.

Για την αποκατάσταση του εξωτερικού μέρους του μπαλκονιού δε, υπάρχουν κατάλληλα υλικά της Weber που «εξυγιαίνουν» τον οπλισμό του τοιχείου που θα αποκαλυφθεί και κατόπιν καλύπτουν και ανακατασκευάζουν με ασφάλεια το σημείο εκείνο (που συνήθως είναι η γωνία), που χρήζει αποκατάστασης.

 

υλικά στεγανοποίησης

 

Μόνωση ταράτσας με επαλειφόμενα υλικά σε τιμές ανταγωνιστικές, μόνο από την DOMOS

Αν ενδιαφέρεστε για μόνωση ταράτσας με επαλειφόμενα υλικά, στην DOMOS θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε, στις καλύτερες τιμές της αγοράς.

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας και το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα απαντήσει σε όλες τις απορίες σας και θα σας βοηθήσει να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή για τις ανάγκες σας.